Brystreduksjon for å gjøre hverdagen enklere

This entry was posted by on Wednesday, 6 March, 2019 at

Hyperplasia mammae, eller overutviklede bryster, er noe veldig mange kvinner sliter med. Ikke bare går det utover selvbildet, men det kan også gi fysiske plager å bære på for tunge bryster. En kan bli hemmet i hverdagen, og sportslige aktiviteter kan bli en utfordring. Det finnes dog sikre metoder for en bedre hverdag.Brystreduksjon er en av de vanligste plastiske operasjoner som utføres på klinikker med plastisk kirurgi som spesialfelt. Operasjonen foregår poliklinisk og med lokalbedøvelse. Du slipper altså innleggelse, og operasjonen er gjort i løpet av noen timer. Ved bruk av lokalbedøvelse slipper du altså ubehaget og risikoen som ofte følger med full narkose.

Første steg

Første steg i riktig retning, er å erkjenne at du faktisk har et fysisk problem, at du har et problem som nedsetter livskvaliteten og gir deg begrensninger i hverdagen. Deretter kan det være lurt å informere seg om mulighetene som finnes, sjekke de forskjellige klinikkene og eventuelt bestille en konsultasjon med plastikkirurg.En plastikkirurg kan gi deg en enklere hverdag med brystreduksjon. Om du bestiller time til konsultasjon, vil han/hun kunne veilede deg og vurdere behovet for inngrep. Konsultasjonen er ofte gratis, eller konsultasjonsprisen trekkes fra operasjonsprisen. Mange klinikker tilbyr også finansiering av inngrepet, og kan informere deg om alternativene som finnes.

Under og etter operasjonen

På operasjonsdagen møter du på fastende mage etter å ha fulgt legens ordre om forebyggende antibiotikakur. Pasienten møter uten sminke og neglelakk, og en operasjonssykepleier vil gjøre deg klar for inngrepet. Når kirurgen er klar, legges du i søvn og får lokal bedøvelse. Inngrepet tar typisk mellom tre og fire timer.Etter operasjonen får du resept på smertestillende for eventuelle smerter, men ofte er prosessen i ettertid helt smertefri. Noen opplever kvalme etter bedøvelsen, men dette er svært individuelt. En støtte-BH vil sørge for å holde både vev og bandasjer på plass, og etter en ukes tid fjernes stingene og du kan se tydelige resultater.