Start bedrift på nett

This entry was posted by on Tuesday, 19 July, 2016 at

Det er mange ting man må tenke på når man starter en online bedrift, men heldigvis finnes det mye nyttig informasjon og massevis av tips på nettet. Det flotte med å drive en bedrift på nettet er at det ikke er så viktig akkurat hvor i landet man bor. Selv i knøttlille Vallersund kan du helt fint klare å starte en suksessfull bedrift og drive business både nasjonalt og internasjonalt dersom det er målet. På nettet er det kun du selv som setter grensene.shutterstock_117506131

Nystartet eller digitalisering?

Hvorvidt du ønsker å starte opp en helt ny bedrift eller ta et allerede eksisterende selskap online er helt opp til deg, og selvsagt avhengig av hvorvidt du allerede innehar en lokal bedrift som har potensiale til å gjøre det godt på nett. Det finnes mange eksempler på bedrifter som har startet lokalt og siden tatt foretaket nasjonalt eller internasjonalt på nett. Noen eksempler på dette er interiørforretninger, designspesialister og fotografi- og fremkallingsbedrifter. Sistnevnte passer perfekt på nett i disse digitale tider, da er det enkelt å bestille bilder og forstørrelser ferdig med rammer og passepartout – rett hjem!Først og fremst er det selvsagt viktig at man sørger for å følge alle de regler og retningslinjer som gjelder når man starter opp en egen bedrift. Det finnes flere måter å gjøre dette på, og alt er avhengig av hva slags bedrift det er du ønsker å drive. Størrelsen på foretaket, bransje og hvorvidt du ønsker å arbeide sammen med andre eller alene er ting som vil innvirke på hvilke regler som gjelder for deg og din bedrift. Det mest oppdaterte informasjonen rundt dette finner du på Altinns nettsider.

Velg rett bedriftstype

For svært mange online bedrifter er det mest fornuftige bedriftsvalget enkeltpersonsforetak. Her kreves det at innehaveren følger gjeldende lover og regler, men det er langt fra like strengt og komplisert som for eksempel et aksjeselskap. Det er viktig at man setter seg godt inn i gjeldende forskrifter, og at man planlegger nøye slik at man ender opp med et valg som man kan stå inne for i år fremover.